Flytten till landet blev en lyckträff

Vackra Hem har varit på besök hemma hos den världskände filantropen Niklas Frykhom och hans två "vänner" Oskar och Gustav. För ungefär ett år sedan fick de nog av det hektiska storstadslivet och bestämde sig för att lämna trängseln och neonljuset bakom sig. Det var inget enkelt beslut, men de har aldrig haft anledning att ångra sig. Drömlägenheten hittade de i ett vackert decennieskifteshus i naturnära Fittja.

-- Inne i centrum var det jämt en massa jäkt och spring, förklarar Gustav. Premiärer och shoppingrundor. Ofta kom man hem sent om kvällen och orkade varken laga mat eller pyssla i lägenheten. Här ute är det andra saker som blir viktiga. Numer har vi tid att rå om varandra.

-- Jag har egentligen aldrig varit en storstadsmänniska, fyller Niklas i. Min glutenallergi gör det svårt för mig att gå ut och ta en öl med "polarna". Det finns alltid litet gluten i luften någonstans. Det bästa jag vet är att gå och handla i stormarknader. Man kan köpa ett par byxor och bara några sekunder senare en mango, eller en soda streamer --- allt i samma affär. Det är en otrolig känsla av frihet. Inne i staden kände jag mig alltid instängd.

Niklas och Gustav hade haft sina ögon på lägenheten länge. När de fick höra av Botkyrkabyggen att den var ledig, trodde de knappt att det var sant.

-- Först visste vi inte om vi skulle få den, berättar Niklas. Jag minns hur jag stod på jobbet kvällen innan, kopierade mitt anställningskontrakt och höll tummarna. Det var svettiga dagar.

Men allt slutade lyckligt och drömlägenheten, med tre sovrum, dubbla badrum och fönster i tre riktingar, blev deras. Och nu när de har inrett rummen med alla de små prydnadssaker de samlat på sig under årets lopp, kan de inte tänka sig att bo någon annanstans.

-- Det här är hemma, säger Oskar. Jag vet inget annat sätt att säga det på. Jag kommer aldrig att flytta härifrån.