Ingredienser
|
Vispa äggulor
och socker pösigt.
Rör ner Mascarpone och likör.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt
ner dom.
Doppa biskvierna i kaffet, bara halva kakorna så att ovansidan är
torr. Täck
botten av formen med biskvier och lägg på hälften av Mascarponesmeten.
Sikta över kakao.
Lägg på
nästa lager av kaffedoppade biskvier, sedan resten av Mascarponesmeten.
Låt stå några timmar i kylskåp, helst över
natten.
Sikta över kakao före serveringen.
Buon appetito!
|
Ingredienser
Receptet är lagom
till en form på ca 18 x 20 cm och räcker till 6-8 personer
- 12 savoiardibiskvier
eller passande antal efter formens storlek
(I värsta fall kan man ta sockerkaka
skuren i stavar istället)
- 1,5 dl riktigt
starkt kallt kaffe (helst Lavazza)
- 2 äggulor
- 1 1/4 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 150 g Kesella
Gourmet
- 2 msk likör,
helst Amaretto,
eller Marsalavin
eller rivet skal av 1 citron + 1 apelsin
- 2 äggvitor
- 2 msk kakao
|
Vispa äggulor
och socker pösigt.
Vispa grädden hårt.
Blanda ihop äggsmeten med grädden och kesellan.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt
ner dom.
Doppa biskvierna i kaffet, bara halva kakorna så att ovansidan är
torr.
När botten är täckt, lägg på hälften av
ägg- och gräddsmeten.
Sikta över kakao.
Lägg på nästa lager av kaffedoppade biskvier, sedan resten
av ägg- och gräddsmeten.
Låt stå några timmar i kylskåp, helst över
natten.
Sikta över kakao före serveringen.
Buon appetito!
|