head 1.1; access; symbols; locks; strict; comment @# @; 1.1 date 2000.11.23.21.26.41; author erik-j; state Exp; branches; next ; desc @@ 1.1 log @Initial revision @ text @ Datorhandboken, Referenser till: Macintosh

Liten Datorhandbok För Målmedvetna

Academic Computer Club, Umeå Universitet, 2000

Referenser

Här följer en lista med Internet-referenser till några av de program, programvaruföretag, med mera, som nämnts i det här kapitlet. Listan gör inga anspråk på att vara komplett, men kan kanske ändå vara till hjälp, när du söker information. Om du är ute efter ett ladda ner ett specifikt shareware-program så är det bästa att vända sig till ett sökbart arkiv, till exempel http://www.shareware.com/. Fler internetlänkar finns i hjälpavsnittet.

Allmän information
Apple Computer
Apples web-ställe. Här kan du hitta information om alla Apples produkter.
Ordbehandling och databaser
Claris
Här kan du hitta information om de program som tillverkas av företaget Claris, till exempel Claris Works, FileMaker Pro, MacWrite Pro och MacDraw Pro.
Microsoft
Här hittar du information om de program som tillverkas av Microsoft, till exempel Microsoft Word, Excel och Internet Explorer.
BBEdit
Härifrån kan du ladda ner textredigeringsverktyget BBEdit.
Grafisk design
Adobe
Mjukvaruföretaget Adobe står bakom program som Photoshop, PageMaker, Illustrator och Streamline.
Fractal Design
Fractal Design står bakom program som Painter och Dabbler.
Systemtillägg
UnmountIt
Freeware-programmet UnmountIt löser problem att mata ut CD-skivor när du är uppkopplad i nätverk.
TrueType Fonts
Här kan du ladda ner en mängd olika TrueType-typsnitt till din skrivare.
PopChar
Här kan du ladda ner tillägget PopChar som ger dig en lättåtkomlig meny med alla systemets tecken.
Symbionts
Här finns information om tillägget Symbionts, som är en förbättrat version av Tilläggskontroll.
PopUp Folder
Här kan du ladda ner en demo av det användbara tillägget PopUp Folder.
Multimedia
HyperCard
Det här stället innehåller information om allt som har med HyperCard att göra.
SuperCard
Här hittar du information om programmet SuperCard.
Macromedia
Macromedia är ett mjukvaruföretag som bland annat konstruerar programmen MacroMedia Director och Fontographer.
Programmering och matematik
Symantec
Symantec tillverkar bland annat programmen THINK C, Symantec C++, Suitcase och Norton Utilities.
Metrowerks
Metrowerks producerar det utmärkta programmeringspaketet CodeWarrior.
MPW
Här hittar du information om programmeringsskalet Macintosh Programmer's Workshop.
ResEdit
Här finns information om resursredigeraren ResEdit.

Här hittar du information om avlusaren MacsBug.
Resorcerer
Här finns information om den kommersiella resursredigeraren Resorcerer.
AppleScript
Härifrån kan du ladda ner AppleScript-systemet.
Inside Macintosh
Här hittar du information om Inside Macintosh - Apples referensböcker. Du kan också ladda ner böckerna direkt från nätet.
Matlab
Här finns information om programmet Matlab.
Altura
Altura tillverkar bland annat hjälpsystemet QuickView som används i alla Claris program.
Maple
Här kan du hitta information om programmet Maple.
Mathematica
Här finns information om programmet Mathematica.
MacCurveFit
Här kan du ladda ner MacCurveFit som bland annat används för att anpassa kurvor till en uppsättning datapunkter.
Komprimering och virusskydd
Compaclt Pro
Här hittar du information om komprimeringsprogrammet Compact Pro.
StuffIt Expander
Här kan du ladda ner StuffIt Expander.
StuffIt Lite
Här kan du ladda ner StuffIt Lite.
DropStuff
Här kan du ladda ner DropStuff.
Gatekeeper, Disinfectant
Här hittar du information om virusskyddsprogrammen Disinfectant.
Kommunikation och Internet
Graphic Converter
Här finns information om shareware-programmet Graphic Converter.
JPEGView, Sparkle
Här kan du ladda ner hjälpprogrammen JPEGView och Sparkle.
SoundApp
Här hittar du programmet SoundApp.
InterSLIP
Här hittar du information om Internetuppkopplingsprogrammet InterSLIP.
FreePPP
Härifrån kan du ladda ner Internetuppkopplingsprogrammet FreePPP.
Netscape
Detta är hemsidan för Netscape.
NCSA
Detta är hemsidan för NCSA som bland annat tillverkar programvara för WWW-servrar och programmet telnet.
Spider Island
Här hittar du information om BBS-programmet TeleFinder.
Qualcomm
Företaget Qualcomm tillverkar bland annat e-post programmet Eudora.
Fetch
Detta är hemsidan för ftp-programmet Fetch.
SoftArc
Här finns information om kommunikationssystemet First Class.

Författat av Niklas Frykholm

Bakåt , Framåt , Upp, Huvudsida
Denna sida ändrades sist av handbok den 23/11 2000 23:53:01.
Last modified Thursday, 23-Nov-2000 23:53:01 CET @