Laborationssalar

PC-lab

Det finns tre stycken PC-labsalar (MC323, MC333, MC343) som är tillgängliga för studenter vid datavetenskapliga instutitionen. Labsalarna finns på våning tre i MIT huset. Det står 16 st datorer i varje labsal och alla datorer är anslutna till skrivaren som står i respektive labsal.

Placeringen av Pc-datorerna är enligt följande.

Macintoshlab

För studenter vid datavetenskapliga institutionen finns det en labsal med Apple Macintoshdatorer. Det är MA326 och maskinerna är PowerMacintosh.

Maskinernas hårddiskar är fyllda till bristningsgränsen med användbar programvara för labgenomförande, rapportskrivning och kommunikation. Som om inte det vore nog finns det också tillgång till ett antal AppleShare-servers som ger dig ytterligare material att jobba med.

RS-6000-lab

På institutionen finns ett antal arbetsstationer av typ IBM RS/6000. Dessa system är väl lämpade för programutveckling, beräkningar och dokumentbehandling. Det finns även programvara för att utveckla och testa parallella applikationer, liksom tillämpningar för datorgrafik och visualisering. Alla RS-6000-datorer står i rummet MA436.

Silicon Graphics-lab

På institutionen finns ett antal arbetsstationer av typ Silicon Graphics. Dessa system är väl lämpade för programutveckling, grafiska applikationer, video och audio-hantering, samt och dokumentbehandling. Stora skarpa monitorer, sköna stolar med armstöd och breda bord underlättar översikten och skapar en bahgligt arbetsmiljö för utvecklig och problemlösning. Salarna MA316 och MA416 har blivit avdelade till SGI-datorerna.

Sunlab

Ett lab innehåller ett antal arbetsstationer av typ Sun Sparc SLC/ELC. Dessa har svart-vita skärmar, och är framförallt tysta eftersom dom inte har någon lokal hårddisk. En njutning för örat med andra ord. I salen MA446 hittar du dessa maskiner.
En våning ned, i salen MA336, hittar du ett antal Sun datorer som agerar X-terminaler. Även dessa är svart-vita, med ett par undantag.

Författat av Gunnar Strand

Bakåt , Framåt , Upp, Huvudsida
Denna sida ändrades sist av handbok den 21/08 1996 14:07:50.
Last modified Wednesday, 21-Aug-1996 14:07:50 CEST