Sharing is Caring - tillsammans mot Riksdagen
Hej!
Jan-Olof Flink heter jag, och jag är en av kandidaterna på Piratpartiets valsedel till riksdagsvalet.
Den här sidan lades ursprungligen upp inför primärvalet/provvalet då man enbart fick 300 tecken för att presentera sig internt. Så avsikten med den här websidan var helt enkelt att ge Piratpartiets medlemmar (Mina potentiella väljare) en bättre beskrivning av mig och mina åsikter här.

Den här sidan har alltså egentligen tjänat sitt syfte, men får ligga kvar med dessa kommentarer då det finns länkar hit. Ta istället gärna en titt på min blogg, futuriteter där jag skriver om piratpolitik.

Jag är 37 år gammal och jobbar med it-/nätverks-säkerhet. Jag sitter normalt i Sundsvall och jobbar men reser ner till stockholm någon gång i månaden. Det blir lite pusslande med tiden av och till då mina tre barn bor hos mig varannan vecka.

En kort beskrivning av mig óch varför jag vore en bra representant är: Tekniker som tillbringat åtskilliga timmar att förklara nätverk för beslutsfattare. Om problemet idag är att politikerna inte förstår och bara har lobbyisterna att lyssna på, så kan jag vara lösningen. Jag både förstår tekniken och brukar kunna få icke-tekniker att förstå.


Politik

Naturligtvis är det PP:s principer som gäller, men här är iaf en liten listning av mina specifika åsikter och saker jag kommer att driva när partipiskan tillåter.
ÅsiktFörslag
All typ av integritet bör stärkas. Att bli uppringd av maskiner som kör "war dialing" för att sedan koppla en till någon slemmig försäljare, är enligt mig hemfridsbrott och förargelseväckande beteende.Nix registret är en tankevurpa och bör slopas för att ersättas med ett register för de som VILL bli uppringda och störda. D.v.s sånt där elände skall vara opt-in, inte opt-out. Teleoperatörerna kan skicka ut en blankett hem till sina kunder och fråga om de vill ha direktreklam/försäljning via telefon. Inget svar = nej.
Kunskap är makt, och staten försöker öka sin makt genom att kartlägga och registrera medborgarna.Datalagringsdirektivet och FRA-lagen måste rivas upp. Datainspektionen skall få mer tyngd som remissinstans. Samkörningar av olika register skall inte få göras utan mycket goda skäl.
Alla försök att begränsa folkets möjligheter till att skaffa information genom olika kanaler till exempel genom att filtrera internet och hindra folk från att nå utvalda siter är farligt för demokratin.Se till att Internet även fortsättningsvis är öppet. ISP:er skall inte vara ålagda att göra någon typ av filtrering. Naturligtvis skall de tillåtas att göra det, så länge det öppet framgår av avtalen. Konkurrenssituationen kommer att göra att merparten kommer att ha öppna nät.
Alla olika källor/kanaler som förser folket med information bör ha statligt stöd istället för att motarbetas. Jag är för ökad budget för t.ex. bilbliotek
Ordentlig internetkoppling skall inte vara beroende av att man bor i en storstad. Den avstannade bredbandsutbyggnaden måste återupptas. (ADSL är inte bredband). Scanova bör konkurrensutsättas ordentligt
Jag fick just(2009-11-14 11:14) en liten "Så var det ja" upplevelse. då jag i Ravennas frågor och svar kring sin kandidatur läste ordet TV-licens. Folket på radiotjänst har börjat flippa ut totalt och försöka ta in licenspengar för övervakningskameror och bildskärmar, detta måste stoppas. Om TV-licensen överhuvudtaget skall finnas kvar (vilket jag inte anser) så den i alla fall bara omfatta vanliga TV-apparater på vilka man kan se de kanaler som sägs finansieras av denna avgift. Efter övergången till digital-TV kan man ju för övrigt inte ens få in några kanaler på de flesta mottagare utan att ha en digital-box...

Besök gärna min blogg Futuriteter

Här är några permalinkar till inlägg utifall de skulle scrolla iväg
  • Hållpunkter i svensk historia
  • Att ha (sten)kakan och äta den
  • En fråga om prioritering
  • NIX pix
  • Snart dags för avlyssning
  • Upphovsrätten i all ära...
  • TV-Licens, vaddå, varfördå?
  • Om FRA-lagen

    Stoppa IPRED NU Powering the web since the beginning