Snösvängets glamourkedja:

Trumpetsektionen

 

 

Sektionen som har gett begreppet "oktavera" ett (rött) ansikte, Vino-Tinto-filharmonikerna, snus-spott-och-skägg-sektionen, tuffare än trombonsektionen!

Uppdatering pågår.

 

Vilka är vi?

Vi är ett muntert gäng hyvens gossar och jäntor som gillar att jazza loss då och då, och speciellt gillar vi att busa med saxofonsektionen. En gång hade vi badmössor på oss.

 

Vad är en trumpet?

En trumpet är en anhopning av diverse plåtbitar som rätt ihopsatta ser ut såhär:
Blåser man i ena änden låter det vackert. Blåser man i andra änden låter det sämre.
På mitten finns det konstiga knappar. Somliga tycker att det är förvirrande, men då är det bara att strunta i dom. Det finns många typer av trumpeter förutom den vanliga som beskrivits här ovan, till exempel örontrumpeten och naturtrumpeten.

 

Senaste nytt:

Buhuuu!!! Anna-Karin och Ann har slutat!! Hur i hela friden skall vi klara denna mycket tunga förlust? Ryktet säger att en ny förmåga med snus-, spott- och skäggpotential är på ingående; kanske är detta lösningen på vår tillfälliga depression.

Nu äntligen är mellofonens jädrans stämbygel loss!

Lättroade Johan hade extra roligt på 1998 års första repetition då han hade inte mindre än tre instrument att föra oväsen med. Förutom trumpeten tutade han i sitt nyförvärvade flygelhorn samt i den gamla mellofon som har legat i förrådet en längre tid utan applicerbart munstycke. Nu visade det sig till allas stora lycka att flygelhornsmunstycket minsann även passade i mellofonkrumeluren så nu återstår bara att få loss alla byglarna för att det gamla skrället skall kunna anses vara fullt användbart.

Sektionens tokfia, Anna-Karin, vädrade sitt missnöje med de manliga varelserna i sektionen då hon fann sin pärm full med öl efter att ha missat spelningen på den s.k. Sumofesten och utbrast i ett syrligt "det är bara snus, spott och skägg med grabbarna i den här sektionen". Det har hon helt rätt i.

Nytt festblås har genomlidits, knappt ett år efter nedanstående notis. Denna gång delade vi på dansen med Lithe Blås minsann, något som gladde sektionen då vi kunde dricka desto mer öl och t.o.m. dansa en smula.

Höstens Festblås har gått till historien som ett mandomsprov utan like. På grund av en räcka olyckliga omständigheter blev vår eminenta orkester tvungen att på egen hand avhandla såväl spex- som dansmomentet vilket onekligen krävde sin tribut. Då repertoaren de senaste åren har tenderat att sträva mot skyarna vad trumpetstämmor beträffar blev det en ganska ansträngande kväll. Tro dock inte att vi lät oss nedslås. Ack nej! Med sedvanligt dödsförakt konfronterade vi noterna och presterade stordåd. Heja.

Den tappraste av sektioner har nu även klarat sig genom STORK-96 utan nämnvärt manfall och det är en stor ära att kunna deklarera att vi inom sektionen har en veritabel allkonstnär inom området öldrickning. Han lyckades inte bara inmundiga en flaska av nämnda dryck på mycket kort tid, han bemödade sig också med att demonstrera ett intrikat sätt att få densamma att omgående lämna kroppen i en elegant parabel. Hela händelsen arkiveras under rubriken "konsten att få en öl att passera smaklökarna så många gånger som möjligt på kortast möjliga tid". Den blygsamme participenten hävdade emellertid i efterhand att han "förväntade sig en rap".

Shååvven 6 är över och trumpetsektionen ser sig tvugna att berömma sig själva för ett väl genomfört arbete eftersom ingen annan gör det. Vallar som tidigare ansetts vara oforcerbara har nu jämnats med marken, jungfrulig mark har brutits och blodkärl i pannan har spräckts. Vi stod som vanligt högst upp, längst bak och såg till att det hela blev den succe som alla förväntade sig. Naturligtvis var sektionen representerad bland den ihärdiga grupp festande Svängare som trotsade sömnens lömska lockrop och sjöng(?) in våren i den rodnande solens glans morgonen därpå.

 

Trumpetsektionen består för närvarande av:

Anna-Karin Wedin Skönsjungande blondin med attityd
Pelle Garpebring Snus: ja, spott: ja, skägg: ja
Ann Vännström Håller ordning på gossarna i sektionen.
Johan Ögren Skägg, spott och snus? Jorå.
Tobias Hedenström Välklädd i babymössa, snus, spott och skägg.

 

Några trumpetlänkar:

the Trumpet Herald
The R. Jones Trumpet Page
A Jazz Improvisation Primer
Trumpet Player Online
Besson Instruments
Giardinelli
Bach/Selmer(USA)
Yamaha Trumpeter, Kornetter och Flygelhorn
Holton/Martin
International Trumpet Guild Links Hub
the Hosaphone(tm) page


© Studentorkestern Snösvänget 1997
Senast uppdaterad 1998-01-15 av
IT-kommissionens utsända trumpetarombud
Synpunkter:
snow@acc.umu.se