En liten handbok för att förenkla medlemskap i Snösvänget.
Version 2.0.a. Förslag på förändringar/förbättringar mottages gärna.


 

    Abba-Gold

Klassiskt kommunalmusikskolearr som finns med på reportuaren men som ingen har spelat sedan urminnes tider. Framfringar allts som oftast skrattsalvor när den omtalas i meningar som "Ska vi inte ta bort Abba Gold ur pärmen?"

    Associationsleken

Ett tidsfördriv som bröjar med ord som örngott och högaffel men som av någon anledning alltid slutar med ord som inte alls är så fina.

    Balspelning

Detta kryptiska begrepp innebär väl egentligen inte så mycket annat än att vi gör en helt vanlig dansspelning, fast på en bal eller liknande. En liten skillnad är att vi då också framför våra eminenta wienervalser (en musikstil som vi verkligen älskar och behärskar...) En viktig detalj att komma ihåg på dessa evenemang är att vi ska försöka se riktigt ovårdade ut. Detta innebär att vi byter ut vår vackra högtidsklädsel och sätter på oss otäck mörk kostym/kilt eller mörk klänning/kjol istället. Dessutom finns käcka gröna flugor till herrarna att införskaffa från förrådet.

    Barbarella

Snygg låt, snygg tjej och bra film. Ses ALLTID i bussar på väg lite här och var. Vare sig du vill eller inte.

    Bjurholm

Mindre ort mellan Vännäs och Åsele. Här kan man råka hamna om man misslyckas med att ta av mot Vindeln och kör tre mil åt fel håll utan att någon i bilen reagerar.

    Brännbollsyran

En helg i slutet på maj med okontrollerat spelande. Vi jammar på ängarna, förtär en makalös sillunch i vårsolen och är huvudattraktion vid finalspelet. Dessutom har vi det "poppisaste" (Mattias alldeles egenhändigt påhittade ord) giget på hela året, spelning på Fysikgränd på fredagskväll dit folk vallfärdar från när och fjärran. Som bonus för att vi är så snygga får vi gratis inträde till Lyranområdet under hela helgen...
(Dock ej i våras... snåla ¤&%#&...)

    Brännö Brygga

En brygga på Brännö i Göteborgs skärgård där man gärna dansar till dragspelsmusik. Även en visa av Evert Taube som med förenklad text gärna skrålas av överförfriskade svängare. Den som håller på längst vinner. Se även "Sommar och Sol".

    Bullmarksflickorna

Norrlands svar på Idla-flickorna eller var det Cullbergbaletten.....? Glada och spänstiga töser uppfödda på palt och hormoner. Dessa ballerinor gör halsbrytande övningar som framkallar stark ångest hos resten av orkestern. De har som tur är ännu aldrig misslyckats med nån av sina berömda formationer. Alltså riktiga Hepp-stars !

    Care free

Ett amerikanskt mirakeltuggummi. Enligt reklamen: "Bursting with flavor" samt "This product contains saccharin, which has been determined to cause cancer…". Gåva från US-army´s bas i Würzburg. Världsklass...

CD-skiva

För första gången i Snösvängets låååånga historia släppte vi i dec. -98 vår första CD-skiva "Hyfsat Groove". Vilken orgie i musikalisk ekvilibrism! Här för man höra allt från gamla slagdängor från Ådalen -31 till vildaste 90-talstechno. Bevisar att orkestern faktiskt kan spela rätt och någorlunda samtidigt. Dessutom får man höra några fantastiska insatser av våra solister. Jag tänker då främst på A. Bragers finurliga solo han låter oss njuta av långt innan vi andra ens har insett att "Fly me to the moon" har börjat. Vilken liten filur... Skivan kan införskaffas för endast 100 riksdaler.


    Dry Martini

Gudanektar som serverades på vårt releaseparty. I en 20-liters hink blandas en flaska av vardera Bombay Saphire, Beefeater Gin, Gordons Gin och torr Vermouth. En drös oliver hälles i hinken och se, där har vi den klar. Många anklagar denna fördrink för att påtagligt ha höjt kravallfaktorn i det jam som följde men slikt förtal vill vi inte lyssna på. Däremot misstänker vi att Draja Divina kan ha bidragit till uppkomsten av Legenden om Örnnästet.

    Crazy Ball

Tysk barbeque-sport. Utföres medelst händer och en fjäderprydd tingest. Måste provas!

    Dartanjang

Liten söt gnagare som vi överlämnade till Lithe Blås vid festblåset -97. Gick eventuellt ett mindre trevligt öde till mötes, men detta är ännu ej bekräftat. Han kan likaväl leva ett sunt veganliv i en korridor på Ålidhem.

    En liten blå förgetmigej

Svängets första körsång som under tysklandsresan 2003 blev till den officiella frierisången. En ny tradition har fötts! Vi avslutar varje gig med att på bara knän stämma in i denna vackra visa och tillägna den publiken.

    Festblåset

Vårt alldeles egna hösthappening med sittning, showspelning och dans natten lång. Oftast har vi mer eller mindre celebert besök från någon gästande orkester så att vi slipper tuta hela kvällen själva. I den långa raden av presenter som överlämnats från våra gäster är nog mumaskinen den allra främsta.

    Fruktvin

Världens bästa fruktvin finns på Schutzenhof i Wurzburg. För ca 2 euro får du ett gudomligt vin. Rekomenderas dock att man inte kräks upp det, för det är det inte alls gott....

    Förrådsfest

Improviserat partaj i vårt minimala förråd i universitetets källare. Brukar oftast föranledas av rökridåer typ "förrådet måste städas" eller "ska vi spåna lite knäppa gags? Vi går till förrådet."

    Gjallarhornen

Studentorkester från Sundsvall som gick i graven efter ett historiskt gig på SOF-2003. Vi kommer sakna våra grannar och vänner och vi sörjer deras bortgång. Men vi håller tummarna för att orkestern ska återuppstå inom en snar framtid!

    Grodvin

Som uppdrag inför en tjejfest skapades (eller evolverade) denna produkt i en plastdunk. Luktar illa, smakar illa och är dessutom tämligen grumligt. Druvan detta vin är gjort på är en korsning mellan Riesling och Silvaner (våra tyska favoritdruvor förstås). Namnet är en klassisk felsägning från ett Medicinarspex (MyLady -97) och är egentligen en blandning av två ord; grodlår och rödvin. Rekommenderas!

"Man kan väl inte bli med barn om man dricker för mycket grodvin !?" (Tobbe på Förrådsfesten)

(Ni som undrar över svaret på detta kan vända er till någon medicinare som faktiskt klarat BB/Gyn-kursen)

    Groupie (alt Gruppy)

Som alla andra stora band inom show-business har vi naturligtvis våra hängivna beudrare/beundrarinnor. Vi måste många gånger rent handgripligen värja oss mot attacker från såväl skrikande ungdomar som tandlösa pensionärer. Några personer har speciellt gjort sig förtjänta att hänga runt Svänget back-stage och dessa är Bettan, Vicke och vår kära ex-rektor Sigbritt. Skall behandlas precis som de söta små marsipangrisar dom är!

    Helikoptern

Cirkulär rörelse medelst extremitet belägen mellan näsa och knä. Utföres företrädesvis i -20 grader även om vederbörande extremitet då har en viss tendens att dra sig tillbaka.

    Hemsidan

Vår förnäma IT-kommitté filar jämt och ständigt på vår hemsida som enligt allas åsikt är den absolut bästa av hela landets studentorkesterhemsidor. Där finns alla möjlig info om allt mellan himmel och jord. Bilder från vår verksamhet, små trevliga ljudklipp, citat från medlemmar mm. Hittas under studerandeföreningar på Umeå Universitets hemsida. Väl värt många besök.

    Herrbaletten

Det kanske högsta ståndet i Svänget. Institution skapad för koreografiskt uttolkande av Snösvängets arrangemang. Audition hålls vid eventuellt frånfälle av balettmedlem och enligt ryktet är detta ett MYCKET uppslitande provtillfälle.

    Hångel

Tidsfördriv som vi gärna aktiverar oss med, när som helst, hur so helst och med vem som helst. Så mycket tycker vi om varandra!

    Högtidsklädsel

Orange rock och grön nederdel eller naken på en åker insmord med överkokt Uncle Bens ris. Om man önskar tryck på ryggen av rocken kan man med fördel smöra för Tryckansvarig.

    Jam

Sylt alt. Glad utövning av patetiska låtar då man inte orkar dra fram notställ, elinstrument o.dyl. Favoriter är All of Me och Bär Ner Mig till Sjön. Låtarna framförs på ett muntert sätt med multipla solon både på instrument och annat inom räckhåll. Att lära sig texterna till våra jam-låtar är en av de svåraste uppgifterna för en fullvärdig Svängare.

    Kapsyl

Man eller kvinna som står längst fram på repetitionerna. Enerverande besserwisser som tror att vi andra följer deras fåfänga viftande. Fäller repliker som "Har du överhuvudtaget några noter på den här låten" eller "Sluta spela jävla anarkiorkester".

    Killfest

Årets bäst organiserade fest som helt och hållet ordnas av killarna. Hålls på våren (oftast). Flickorna hämtas upp och förs förväntansfulla till någon av Umeås alla festlokaler. Har ett tema som samtliga förväntas förverkliga genom klädsel, musikval och stämning. Diverse tävlingar avlöper under kvällen och vinnande lag hyllas oavbrutet.

    Kilt

Bäres av de som tror de har tillräckligt sexiga ben och vader. Kan se ut hur som helst och sys i vad som helst. Kan framkalla förvirring hos dumma skitungar som inte sett kiltar förr. ("Mamma mamma, varför har den där kjol?" - Dum unge om Jeppe) 

    Knoll

Namnet på den klan som regerar Würzburgs (se Tyskland) nöjesliv. Brukar se till att vi inte får en ledig stund under vår turné. Brukar dessutom bjuda på hur mycket svindyrt och exklusivt vin som helst. Europas bästa efternamn?

    Kommittéer

Samtliga medlemmar i Snösvänget ska även ingå i åtminstone ett av våra små arbetsutskott. I nuläget har vi 6 stycken och dessa är (utan någon som helst inbördes rangordning): Fest, Material, Spex, Tyskland, IT, och PR. I dessa arbetar vi stenhårt för att planera, förbättra och förmedla Svängets verksamhet. Gränserna för dessa brukar vara flytande och likaså medlemmarna som deltar. Om inte Du redan är anmäld i någon kommitté så prata genast med eder Ordförande så får Du en specialdesignad plats just för DIG.

    Kravalljam

Som ett vanligt jam fast fulare. Spelar ingen roll hur det låter, bara det låter.
 

    Kuktus (SIC!)

Detta är vår eminenta blomma (?) som står inne i förrådet. Mycket sällsynt i detta hårda klimat. Gåva från Tobbe i samband med en sällsynt lyckad förrådsfest.

Lithe Blås

Linköpings fantastiska studentorkester. Sveriges näst bästa (har ni inte vid det här laget förstått vilken orkester som är bäst så kan styrelsen rekommendera andra lämpliga orkestrar som ni kan gå med i, t ex Studentsymfonikerna) Namnet är helt sanningsenligt, mycket sprit och lite blås. Producenter av den legendariska mumaskinen tillika riktiga djurvänner (se Dartanjang).

    Luciagympa

Kring lucia anordnas ett mycket speciellt gympa-pass på IKSU där Snösvänget står för musiken. Metronomens Mekka! Vi har alltid stora men angenäma problem när vi ska försöka snickra till lagom långa låtar i förbestämda tempon. Vid vissa moment är man väldigt glad att man står i orkestern, framförallt under armhävningarna. Fika efteråt och ett mycket finstämt (!!!) luciatåg framfört av IKSU-ledarna.

    Luhrarne

Studentorkester vid Luleå Tekniska Högskola och tillika svängets partner. Vi ingick förhållande under SOF-2003 genom att utväxla diverse ömhetsbevis. Luhrarne kan inte bara stoltsera med att ha Sveriges äldsta medlem utan även att tre av dem numera bildar luhrsektionen i Snösvänget.


    Maltdrycksmarodören

Vettvilling och illgärningsman som ffg dök upp ur intet på SOF -99. Beväpnad med en oidentifierad plastmanick får han sina offer, eller snarare deras öl, att skumma av vrede så till den milda grad att merparten av densamma genast förflyttar sig någon annan stans.

    Mats

          Ägare till ett fint bussbolag. Kan mycket väl bli till en vandringssägen inom svänget om några år. Omtalas ofta.


    Mumaskinen

Peristaltisk pump med påtejpad mu-sak. Tung!! Synonym med Bä-monster. Gåva från Lithe blås. Mycket karaktäristiskt ljud som kan regleras från späd gödkalv till bastant Belgian Blue. Obligatorisk att ta med vid rodd inför viktiga spelningar.


    Notbål

Om något arrangemang mot förmodan skulle vara så in i h-vete dåligt att orkestern enhälligt röstar "ja" till ett Notbål så kan denna högtidliga ceremoni utföras under Vindelhelgen. Detta genomförs lämpligen på lördag kväll då mörkret slagit sina vingar över nejden. Samtliga noter placeras i en stor hög på gårdsplanen och Ceremonimästaren tänder på den medelst cigarettändare, tändstickor eller eldkastare. Dessutom är det aldrig fel med Ronja Rövardotter-låten. Observera dock att Signaturen och Abba Gold aldrig kan brännas eftersom dessa är våra bästa och mest betydelsefulla arrangemang!

    Notmask

Arkivets lilla Sigvard Marjasin. (Mitt stavningsprogram tycker att det borde stå ´margarin´ istället). Ser till att alla pärmar innehåller alla noter. Vill helst ha skriftligt på vilka noter som saknas! Hittas enklast liggande under arkivskåpet i förrådet.

    Prutten och Partena

Snösvängets version av de en gång så populära Drutten och Gena. Drar vitsar av högsta klass och lockar till många skratt. Dessa glada krabater brukar gästa våra Shååvver. Kommer inte alltid ihåg sina repliker men det viktigaste är ju trots allt Fredriks lilla signaturmelodi. Om man vill höra ett smakprov kan man besöka Ljudsidan.

    Renhornen

The Dark Side of The Force! Studentorkestrarnas PRO. Spelar låtar som Stand By Your Man, gärna klädda i gummi. Vissa i Svänget har gjort myteri och spelat med denna orkester. Detta innebär att man omedelbart hamnar på svarta listan….. För recension hänvisas till hemsidans XXX-citat.

    Rodd

Numera ÄNNU jobbigare! Innebär att man flyttar grejer till spelningar och, vad värre är, flyttar grejerna hem igen. Slavlista förs av kapsylmästarna. Om man är uppskriven på denna lista och INTE kan delta ska man egenhändigt fixa ersättare.

    Salo-moven

Ytterligare ett jävla komppåfund Salo-moven kommer av Tommy Salos snygga gest när han skickade Tre Kronor till graven den där ödestigra hockeymatchen för några år sedan. Kommer fram vid rapning. Sist som gör denna gest, måste bli slagen. Se även "Ta ett handtag för fan!"

    Sektionsfester

Ingen som egentligen kommer ihåg vad detta innebär. Sällsynta, men negativa trender är till för att vändas.
 

    Sektionsledare

Pajas med nåt slags komplex. Tror att han/hon bestämmer i sektionen (har ni hört nåt så idiotiskt). Har egentligen bara en massa ansvar och absolut inga fördelar. Ser till att sektionen roddar till repetitionerna och att det finns folk till spelningarna.
 

    Shååvven

Vårens stora egotripp. Här visar vi att vi verkligen kan spela fort och starkt (eller var det fort och snabbt). 2 timmar toppunderhållning där publiken överöses med låtar från Povel Ramel till AC/DC. Efterföljande party med medaljutdelning och allmänt självskryt.

    SOF

Studentorkesterfestival i Linköping (udda år). Hålls vanligen i maj. Vi sätter oss på en buss som tar oss till vimlet bland landets andra studentorkestrar. Ofta regnigt och lerigt, men ack så roligt. Som vanligt märker vi ett enormt intresse från media och man kan nog säga att vi alltid utmärker oss på nåt sätt. Inför denna festival är det bra med Tiger Rag-träning då detta stycke framförs gemensamt och någorlunda på samma gång. Andra begrepp är Kortegen, John Polman mm. Måste upplevas!

    Sommar och Sol

Inte bara en Sven Ingvars-sång utan också en bra uppsjungningsövning. Genom att hela tiden höja ett halvt når man inte bara högre toner utan även större irritation. Bra sätt att undersöka berusningsnivån. De mest nyktra irriteras fortast...

    Sparketten

Glada hoppande flickor och pojkar (ibland). Ses ofta iförda diverse underliga kostymer och kan inte låta bli att sprattla lite när vi spelar Charleston, Champagnegaloppen och andra taktfasta låtar. Gör ibland små inhopp som gästsångare och deltar även i kortspel. Har i nuläget reducerat sin verksamhet något men vi hoppas innerligt att de kommer åter.
 

    Spånarkvällar

Många tror ju att allt kul som Snösvänget hittar på kommer helt spontant men sanningen är inte riktigt så enkel. Bakom varje ny triumf ligger timmar av arbete med att fundera ut nya och roliga idéer till låtar, spex och annat smått och gott. Detta görs i huvudsak vid våra spånarkvällar som anordnas lite då och då under terminerna. På en sådan tillställning dyker man upp om man har lust eller möjlighet och därefter låter alla sin fantasi löpa amok för att allt till sist kan utmynna i en lång rad av roliga förslag på vad man kan göra för att roa de nöjeshungrande massorna (oj vilken konstig mening). Brukar anordnas i förrådet (se Förrådsfest) eller hos någon som är dum nog att bjuda in en hel drös med skräniga Svängare.

    STORK

Fåglar som kommer när man har gjort vissa saker utan skydd alt. Studentorkesterfestival under jämna år. Se SOF för upplysningar. Skillnaden är att detta hålls i Uppsala och att man är mer utmattad efter denna festival. Mycket mer kånkande på grejer fram och tillbaka. Vi vinner alltid...

    Storknekt

Innebörden är logiskt nog detsamma som att spela skiten ur någonting eller något. "Ikväll ska vi spela storknekten av studentjävlarna", kan det numera heta innan vi går på upp på scenen. Används flitigt i kompet i försök att vara udda och roliga. Resten av orkestern skulle nog hellre säga att man spelar skiten ur någon eller något, för det låter helt enkelt snuskigare.

    SUMO

Tjock japan som klänger på andra tjocka japaner alt. Umeås sammarbetsorgan för studentikos kultursamverkan (fint va !). Vad förkortningen står för avslöjas INTE, utan det förväntas man ta reda på med tiden. Syftet är i alla fall att de studentikosa organisationerna i Umeå ska få bättre möjligheter att samarbeta. Snösvänget har två representanter i SUMO:s styrelse. Stormöte hålls i februari och den enda ännu klarlagda verksamheten är en stor gemensam fest i början på hösten. Håll koll på Din SUMO-representant för mer info!

    Sursvängare

Oftast de svängare som varit med för länge för deras eget (och orkesterns) bästa. Mumlar "det var bättre förr" i var och annan mening. Vägrar att repetera Signaturen och Väghyvlaren med argumentet "Men tusan, de ska ju inte låta bra!". 

    Susanna

Svängets snyggaste brud ! Vår eminenta fanfartrumpet med tillhörande flagga. I akut behov av reparation. Av fanfarerna att döma är denna trumpet något svårhanterad.

("Svårhanterad är bara förnamnet" Anonym trumpetsektionsmedlem och IT-trollkarl)

    Svängska Akademien

I en organisation med så gedigen historia som Snösvänget har vi förstås en hel hög med gamla medlemmar som vill spegla sig lite i stjärnglansen från orkestern även efter att de har slutat. Därför har vi inrättat denna hederssammanslutning för ex-svängare. Inträdeskravet är 20 påäng snösväng och om man vill veta vilka som är med kan man titta på Akademisidan. Medlemmarna får fortlöpande information om vad som är på gång i deras gamla favoritorkester. Förhoppningsvis får vi även träffa några av dessa gamlingar på SOF, STORK, Shååvver eller andra evenemang. Glöm inte bort att anmäla er till Akademien när ni själva slutar.

 
    Sävargården

Orkestern bojkattar numera detta ställe som under en spelning beskyllde oss för stöld. Av små textiler.... Vi vet dock att tjuven är Renhornen som spelade på samma ställe ett par dagar tidigare. Om några är i så stor nöd att man måste stjäla gardinhängen, så är det Renhornen.

    Ta ett handtag för fan

Kort och gott: fiser du, ta ett handtag. Annars slår vi dig gul och blå. Förstår du inte? Testa så märker du....

    Tjejfest

Vissa likheter med killfesten men samtidigt med några viktiga skillnader. Anordnas av tjejerna och hålls på hösten. Man måste även påpekas att denna fest inte anordnas varje år (av någon outgrundlig anledning har flickorna ibland svårt att hitta en lokal.) Mycket trevligt i alla fall! Har stor skuld i uppkomsten av grodvinet.


    Traktörpülling

En variant på sporten Tractorpulling. Utövas med en uttjänt stekpanna förklädd till traktörpanna och ett snöre spänt mellan nämnda panna och själva sportutövaren. Målet är att förflytta sig och pannan i en stakad bana på kortast möjliga tid. Försiktighet anmodas så man inte får pannan i pannan.
Fenomenet dök upp på killfesten Sportfesten och blev en sådan succé att den återkom på killfesten Kunskapssänket.

    Tyskland/Wurzburg/Wertheim

Ja, hur ska man förklara denna företeelse på några få rader !? Vårt storslagna #-tåg till Umeå Universitets vänort, det soliga Würzburg. Ligger vanligtvis veckan före midsommar och är en enorm kick både för musiksinnet och levern. Bara denna rubrik skulle kunna innefatta MÅNGA underrubriker, men av utrymmesskäl så finns det bara ren sak att säga - ÅK MED !! Nytt under denna rubrik är att den lilla staden Wertheim strax utanför Wurzburg älskar oss till max. I alla fall ägarna till restaurangen uppe i borgen. Ett besök där kan komma att bli en tradition när som helst. 

    Valborg

Vi hälsar våren välkommen med ett på något studentikost inneställe. Show och dansspelning i ett härligt kaos. För de tappra erbjuds därefter efterfest hela natten. Tidigt på morgonen den första maj fortsätter spelandet. Denna gång samlas vi för att väcka Ålidhem med ett glatt jam i gränderna. Eventuellt tar inte spelandet slut ens efter detta. Förhoppningsvis väntar ett käckt förstamajtåg! Internationalen och Arbetets Söner flödar ut i ett vårljummet Umeå och har man tur(?) får man lira på Rådhustorget inför en STOOOR skara vänstersympatisörer.

    Vindelhelg

Nästa stora punkt (pust). Kort sagt, vår rephelg i medicinarnas stuga i det natursköna Vindeln. Ordnas i början på varje termin. De som vill åker ut redan på fredagskväll för samkväm och spån inför viktiga evenemang. Lördagen består av ärtsoppa och punsch, stämrepetitioner enligt kapsylorder, orkesterrep mm. På kvällen fixas en fin middag där stämningen växer i ett jättecrescendo. Bastun står förstås varm så medtag handduk (att sitta på alltså). Söndagen går åt att städa ur stugan och vi brukar komma tillbaka till Umeå någon gång på eftermiddagen. Ett gott råd är att ta med sig ett par tofflor eller liknande för INGA SKOR I STUGAN och golvet kan vara kallt. Absolut bästa sättet att lära känna alla andra Svängare! Om man vill förbereda sig lite kan man öva på Snöänglar (VT) eller Grusänglar (HT) innan avfärd.

    Vom Fass/Von Fass/Fass No.1

Kan stavas och uttalas lite hur som helst och meningen går isär vilken affär i Wurzburg som vi numer är stödägare i. Hur som helst upptäcktes denna guldgruva 2002 under vår sedvanliga wurzburgsvistelse. Konceptet för denna butik var helt enkelt: smaka innan du köper. Mången svängare har sedan dess smakat hur mycket som helst och köpt nästan lika mycket. Här finns kanske världens godaste och största urval av likörer. Ett måste första dagen i Wurzburg.

    Väghyvlaren

En maskinförare som bor i staden. Han hyvlar vägar mest hela dagen. Egentligen en riktigt elak jäkel som blir otrevlig om du är stygg. Kusin till Osthyvlaren. Obligatoriskt att kunna texten på denna låt. Om Du inte kan texten så hoppar du på närmaste gamling och ber honom/henne lära dig denna visa.

    Ölkort

Eftersom samtliga medlemmar i Svänget är ärliga och hederliga så har vi ingen speciell barpersonal på våra fester. Vi litar helt på att alla köper ett specialdesignat ölkort från kassören och att man på detta markerar hur många öl/dricker man inhandlat. Priset på detta är i skrivande stund inte klart. Ärligt talat har väl inte detta fungerat helt smärtfritt, så vi hoppas på skärpning !!!


    Örnnästet

Alias Löv-nest eller Sagolika Huset. Ett litet lekhus av tyg och plast som införskaffades av någon obskyr, numera bortglömd anledning. Huset blev legendariskt under vårt releaseparty då en av våra dåvarande saxofonister vid namn Örny, en lång och ståtlig karl, plötsligt fick nog av stojandet och kröp in i huset. Strax därpå somnade han och de Svängare som fortfarande stod på benen kunde roat betrakta ett snarkande hus med två långa, myggjagarbeprydda ben. En legend var född.

 

… och tillsist några allmänna rykten som inte borde spridas vidare. Kan någon verkligen bekräfta dessa !? Redaktören mottar gärna avslöjande bevis……..

 Det ligger något brunt i botten av grodvinet!?

Johan Ö skall ta över efter Baby-Spice i Spice Girls inför deras reunion!?

Kompet tänker ge ut en skiva med Snösvängets Samlade Valser!?

Svänget har medverkat i f d kårordförandes fall !?

IT-kommitten hade Star Wars-fest och drack 'Java me Hutt' (Ja, jag vet, extremt buuuuu...)!?

Kicki A håller på att sy sig ett par mamelucker till tonerna av Champagnegaloppen ?

Anders Å funderar på att krympa sin flöjt i tvättmaskinen så att den blir en Piccola!?

Trombonika skall berätta om sitt förhållande med Bill Clinton i sin nya bok!?

Åsa och Dr Alban skall göra en stomp-version av "Hello Africa"!?

Renhornen är moderna och jättepoppiga !?

Norsjö Production har ingen aning om i vilken tonart trombonerna är stämda!?

Snösvängets nästa CD skall heta "Vi är så Yeah Yeah Woaw Woaw"!?

Mattias är en sambakille och dessutom nymfoman!?

Flöjt-Maria skall sjunga "Leva Livet" i duett med Whitney Houston!?

Svängets nya slogan är "Rockin all over Sverige"!?

Pelle och Tobbe skall permanenta sig för att försöka likna deras stora idol, Johan Ö!?

Trombonerna tävlar om vem som kan producera störst slemhög på golvet under repetitionerna !?

Herrbaletten tänker göra "Donauwellen" enbart iklädda suspensoir och tysk paradhjälm!?


© Studentorkestern Snösvänget 1997
Senast uppdaterad 1999-09-06
Synpunkter:snow@acc.umu.se