Ingredienser: 1 stor gul lök 2-3 vitlöksklyftor 500g putsat benfritt nötkött (t.ex. högrev) 2 krm vitpeppar 1-1½ msk paprikapulver 1 tsk skött kummin 1 tsk mejram 1½ l grönsaksbuljong 4-5 råa potatisar 1 grön paprika 2 stora fasta tomater 1 droppe tabasco ev. salt tillbehör: creme fraiche och vitlöksbröd Gör så här: Hacka lök och vitlök fint. Skär köttet i tärningar. Stöt kummin. Fräs lök och vitlök. Tillsätt köttet. Krydda med vitpeppar, paprikapulver, kummin och mejram. Koka upp buljongen, späd med drygt hälften av buljongen i grytan. Lägg på lock och lår koka i 45-60 minuter. Skär potatisen i tärningar och paprika i skivor. Skålla och skala tomaterna och skär dem i tärningar. Tillsätt potatisen och resten av buljongen. Låt koka i 20 minuter. Tillsätt paprika och tomater. Koka i 10 minuter till. Smaka av med salt, kryddor och tabasco.