"Gästfriheten är viktigast"

Lägenheten har två badrum, men i ett av dom är varken Niklas, Gustav eller Oskar välkommen. Det har inretts speciellt för deras favorithusdjur, katten Leopold.

-- En katt gör hemmet levande, menar Oskar. Men kattlådan kan vara svår att placera. Vi löste det genom att ge katten ett eget rum. Här kan han göra vad han vill utan att störa oss.

En kattlåda behöver inte vara tråkig att se på. Oskar har fyllt en modern låda från MegaGross med fräck halvgenomskinlig kattsand som skiftar i bärnsten. Sanden och den praktiska skopan är båda inköpta på Coop Forum.

Genom att kattlådan står i samma rum som torkskåpet går det att torka både kläderna och kattsanden samtidigt. En fiffig lösning som gör att sanden räcker längre. Ibland flera månader, enligt Niklas.

-- Det viktigaste med ett badrum är att det är en lugn miljö där gästerna känner sig bekväma, förklarar Gustav. Vi brukar ha några nummer av Vackra Hem liggande på golvet eller fönsterbrädan. Det ska alltid finnas någonting avslappnande att läsa. Papper måste också alltid finnas.

Det tidstypiska badrumsskåpet har följt med sedan lägenheten byggdes, något som gjorde Niklas glatt överraskad.

-- Sådana här lägenheter renoveras ofta sönder, beklagar han sig. Visst har ett modernt badrumsskåp många fler funktioner, men det blir aldrig samma känsla. När vi renoverade golvet hittade vi en del av den ursprungliga isoleringen och bjälklagen och det beslöt vi oss för att plocka fram och behålla.

För Niklas, eller "Nirre" som vännerna säger, är gästfriheten det absolut viktigaste i ett hem:

-- Vi använder samma porslin som våra gäster. Samma WC också. Det är en självklarhet.