Vertex loggotyp - Klicka så kommer du till första sidan nr 3 / 2000 Administrativ meny

torsdag - vecka 04

Tyck till direkt
Läsa insändare
Skriva insändare
Nätspecial
 Bara på e-post
 Så röstade vi
Nyheter
Matematiken
för svår
- undervisning
läggs om
Studenter rädda
att kritisera
sin utbildning
Umeå universitet
lovordas för
jämställdhetsarbete
Minst fem
tentatillfällen
ska stärka
rättssäkerhet
Kort om
Utbrända under
studietiden
Studentservice
i nytt centrum
"Strategiskt val"
upprör kår
Kärvt skaffa barn
för studenter
SFS och SULF
kräver utredning
Guide till
miljö-vänligare
studentliv
Forskarpris
till naturvetare
Kultur
Vänsterdebattör
skjuter skarpt
Umeå filmfestival
får stöd av EU
Bear Quartet,
syntljud,
klart godkänt
och Orup
Hemmets härd
och en
radskrivares hej då
Å tredje sidan
Kritiken måste
få höras
Kämpatag
Foto: Johan Ekenstedt
Kämpatag. Henrik Nyström i indianlaget ger allt i OS-grenen backhoppning. I bakgrunden Therese Pettersson och hövdingen Jill Burman.

OS med mutor, fusk
och trasiga skidor

- Dags för backhoppning, ropar domaren Marcus Åberg. Ni ska hoppa med den här ölbacken och runda markeringen där borta. Snabbt tar Henrik Nyström tag i backen, två vackra indiankvinnor greppar hans fötter och tävlingen har börjat. Det är Otympliga Spelen version 2000.

Det går bra för indianerna den här gången. Med hjälp av mutor i form av kramar och lite värmande dryck får de nio av tio möjliga poäng i backhoppningen. Laget består av sju krigsmålade medieingenjörer med tomahawker i bältet och eldvatten i flaskorna.
- Vi fuskar fett och mutar hårt, sammanfattar David "Luddiga Magen" Tholl taktiken.
- Dessutom utnyttjar vi det faktum att vi har många kvinnor i laget och att domarna bara är killar, säger Lotta "Lilla Supen" Lindberg. Nästa moment är kast med trasig skida och kanske tack vare att hövdingen i laget mutar domaren med senare belöning - de är nämligen ett par - får de höga poäng även denna gång.

Det är fjortonde gången som Otympliga Spelen anordnas. 13 lag med namn som A-laget, Folkölsfrämjandet, Bisexuella, Urcellen Ellen och Hunny Bunnys tävlar mot varandra. Det är bara naturvetare och teknologer som är med, men för några år sedan ställde ett gäng blivande gymnasielärare upp med ett lag.
- Det skulle vara roligt om lag från andra utbildningar också ställde upp, säger Jan Johansson i Piraya, datavetarnas festgrupp, som arrangerar tävlingen. I år gör pirayorna entré med en häst och en stor limousin vid tävlingens invigning. Som brukligt är de rejält försenade och hela tävlingen haltar som en skadskjuten kråka.
- Att det är lite oorganiserat är själva grejen med Otympliga Spelen, förklarar Andreas Hed i Piraya. Moment efter moment avlöser varandra. Mutorna och rullandet i snön tillväxer exponentiellt med tiden.
- Förra året pussade jag en domare, det var det mest strävhåriga fruntimmer jag någonsin pussat, berättar David Tholl. I år slipper David göra detta och efter en fartfylld eftermiddag är de i semifinal. Grenen är hundspann, men tyvärr finns det inga hundar, så dragandet får indianerna sköta själva. Efter omstart och förfriskningar är de klara för finalgrenen dragkamp.

Enligt reglerna får det bara vara fem deltagare i varje lag, men just den här dagen är det tillåtet att fuska på universitetet och plötsligt är det fullt med människor som drar på bägge sidor. Indianerna har dock flest vänner och tar hem segern i årets Otympliga Spel. Stridsyxan kan grävas ner till nästa år.

johan ekenstedt
Annons
Annons
Annons
Annons
Mera Vertex
i din e-post !
Info
Din e-postadress:© Copyright 2000 Allt material tillhör Vertex
Vertex hemsidor uppdateras
varje månad. Ge oss kritik !