Märket för Otympliga Spelen 1995

Torsdag 23 Mars

Helgen med Otympliga Spelen 1995 började med en ärtsoppa nere i Teknisk Fysiks lokal Göte. Där samlades ett antal av lagen som hade tänkt ställa upp i själva spelen för att se vilka oförmågor eller proffs som de skulle tävla emot. Sporadisk sång hördes från flera bord men mest(?) från det bord där datavetarna från Umeå och Uppsala samtalade. Givetvis sjöng de kraftig och mycket ur deras en sångbok manualen. Uppslutningen från Teknisk Fysik var något sämre vilket gjorde att folk senare drog iväg till Kamenski och Krogen Krogen.

Under ÄMP-OS (omdöpt för att hedra spelen) var det vissa som var mer berusade än andra, en av de tävlande från Moebius SS (SportSupare) inledde helgen med att skaffa sig en betongkepa.

NeNNe och Jaxån hade en mindre dispyt(?) vilket löstes på det mest fredliga sätt det båda känner till. Tilläggas bör att ingen blev mer skadad än det var tidigare.

Fredag den 24 Mars - Lunch

Fredagen började som endast en fredag i slutet på mars kan börja i Umeå, dvs med en sillunch. Vi var ca 30 st som istället för att äta något oidentiferat från någon av Partenas resturanger slöt upp för att ha en trevlig sillunch med nubbe och sång i Coronas undervåning, den trevliga(?) hangarbaren.

Det märktes vid tillfället att det till huvuddelen endast var närvarande av det manliga könet. Det var dock en tapper kvinna som var närvarande och försökte att höja tonläget något. Men det lyckades inte och nu sjöng vi så lågt att glasen våningen ovan skakade. Det var det värsta jag varit med om under mina många och ibland långa år här uppe.

Fredags kväll - Invigning

Fredagskvällen kom och det var dags för OS-bankett. Omkring 150 tappra själar hade kommit för att för det facila priset 80 kronor få öl och mat under oorganiserade former (ja det var ju otympliga spelen). Lars "Lucidor" Johansson (Storpiraya)och Brian Lashley (Badpojke från Barbados) ansvarade för invigningstalet som på något sätt påminnde om en dikt av Viktor Rydberg. Efter många om och men ute i kylan kom så äntligen den otympliga elden med löpare från Västerås. Givetvis lyckades budbäraren snubbla och släckte sin fackla.
Vad skulle nu hända?

Eftersom IOK (Idiotiska Otympliga Kommiten) är van vid sådan här olycksfall så hade även en backup hyrts in. Denna backup som rest ända från Skåne för att kunna närvara och tända elden (Ok han studerar för att fördriva tiden mellan spelen). Av ren klumpighet var även denna eldbärare nära att släcka backupen. Skåne tände på elden och den raket som väcker upp den otymplige mannen, och ger honom elden att tända OS-elden med.

InvigningsfestenMange Pers var bandet som skulle få stämningen och samtliga teknologer och annat löst folk att skaka på sina lurviga. Stämningen steg och steg och snart var det fler än Calle som släppte lös. Men jag tror nog att Calle var värst i alla fall. Han fick tillochmed "jamma" med bandet.

Efter att bandet spelat och alla var på gott humör, så kom Måns på att han under tentaskrivandet suttit och funderat på ett punschgyckel. Efter att ha förklarat för Laban så var även han med på noterna.

Lördag den 25 Mars


Dommarna ankom i nyinköpt limosin. De startande dommarna var Frank, Micke, Ivve och Skåne.

Åsså var det då äntligen lördag och klockan slog äntligen 12. Efter ca 30 minuters strul så kom äntligen domarna i limosin och blev varmt mottagna.

Ett lag som verkligen utmärkte sig var Snövit och de fyra dvärgarna. Detta lag hade helt och hållet missuppfattat att det var mutor man skulle ge och inte "hotor". Snövits fyra dvärgar utnyttjade hot som "din lab kommer aldrig bli rättad" för att försöka förmå domarna att ge laget bättre placeringar, som tur var så var domarna ganska berusade och visste inte vad som var bäst för sig själva.

Hur kom det sig då att domarna blivit berusade? Ja det är ganska lätt att besvara! Det var nämligen 20 st lag anmälda till tävlingen, nu uteblev som tur var två stycken lag vilket gjorde det hela lite lättare för domarna.

Några av lagen

os95-systvet os95-gc Efter att systemvetarna nesligt förlorat i sin egen hockey-bockey tunering mot datavetarna, så kände de sig nog tvugna att åtminstone göra ett försök att slå datavetarna i Otympliga Spelen. Till systemvetarnas försvar kan man säga att det var länge sedan sist.

Systemvetarna ställde upp med 2 st lag (vad undertecknad känner till) och datavetarna ställde oxå upp med 2 st lag (exkl snövit och de 4 dvärgarna).

os95-black os95-blackbribe Vissa av lagen hade verkligen tagit en del av tävlingens regler på allvar. We're black & We're proud hade tillochmed en egen mutsektion! We're black & We're proud var ett av tre(3) lag som F:arna ställde upp med, detta som en kompensation till deras frånvaro från förra årets spel.

os95-goeteDet lag som helt klart utmärkte sig mest långt innan tävlingen ens startade var Piraya städar Goete, tyvärr medför ett sådant namn att man hamnar i dålig dager med tävlingsarrang;rerna! os95-snowwhite"

Många kände sig kallade till att delataga i detta 10:e Otympliga Spel. Alla trodde de sig kunna ta hem den Gyllene skidan. Många stolta och tappra män och kvinnor tågade in på rad. Få visste vilka snudd på omöjliga uppgifter som väntade.

Tävlingen

Många öl och andra alkoholhaltiga drycker flödade i en strid strömm ner genom domare och tävlandes torra strupar. Vissa kunde aldrig få tillräckligt. Domarna var lyckliga och alla var lyckliga. En fin tävligsanda var det som genomsyrade de deltagande lagen. Alla hade laddat upp med rader av hjälpmedel för att ta sig frammåt i placeringstabellerna.

Ivve och övriga domarkåren tackar för alla vänliga gåvor och ord!

Semifinalen

När de värsta blåbären var utdistasierade och ute ur tävlingen så var det tid för de spännande och inte alls så triviala semifinalerna. Nu hjälpte inga hjålpmedel i världen för att domarna skulle dömma till ens favör. -"Placering är placering", menade domarna med ytterst myndig och klartänkt stämma.

Finalen

Slutligen var det dax för den rafflande finalen. De två kvarvarande lagen tog plats på var sin sida om dragkampsrepet. De planerade och lade upp taktik, några började skotta ner sig i djupa skyttegravar. Starten gick och det enda som hördes över publikens jubel var de stönande kombatanternas frustande och vrålande. Allt slutade fortare än någon anat, allra minst domarna. Rätt var det var så åkte domarna i det iskalla vilt strömmande vattnet. Kom alla upp, en krona i vattnet, vart for Svennes hund, ja frågorna bubblade ingen visste svaren. Det vinnande laget jublade och lovade att detta skulle det upprepa nästa år. Domarna som visste bättre(?) skakade på sinna stelfrusna huvuden.


Avslutningssittningen

Tävlingsdagen avslutades med en rykande sittning pa Universum. Där höls också som sig bör prisutdelningen! Som i alla tävlingar utsågs efter en dags hårt tävlande de mest otympliga laget på hela campus. Piraya tackar för en väl mutad tävlingsinsats, välkommen tillbaka nästa år!

Naturligtvis ska även tävligsledaren, StorPirayan, Lars "Lucidor" Johansson tackas for en välarrangerad tävling. En MANUALEN i sällskap med dess skapare satt säkert fint i kistan!


Last changed by: Piraya klubben, 10-Sep-1995.