Otympliga Spelen 1994


Ett antal väldigt sportintresserade personer trotsade kylan, denna eftermiddag i slutet på mars, temperaturen steg och var som högst -4 grader. Hela evenemanget blev, trots kylan, en succe. Otympliga spelen arrangerades förra gången våren 1991, men kommer helt klart tillbaka 1995.

Alla OS måste ju ha en invigningscermoni, och givetvis har även Otympliga Spelen (OS) detta. Årets "otymplige man" var Calle. Som helt enligt traditionen chockade alla med sin utstyrsel.

Den första grenen är "Säckhoppning special". Ni skall veta att två dagar innan tävling föll det 20 cm snö, vilket gjorde att de deltagande fick "hoppa" säck i ca 1m lössnö, vilket helt klart gjorde OS '94 till det genom tiderna hårdaste OS:et. Här ser vi ett lag ur C-linjen och MaNo4-9's lag. Iochmed den låga utomhustemperaturen var inte Ölen heller den varmaste!

På den vänsta bilden ser vi de två domarna Laser och Dr Martin, vid första grenens, vätskekontroll, dvs det är domarnas vätske nivå som justeras av deltagarna. Detta fortsätter även vid den andra grenen, hur skall detta sluta??? Bakom domarna på dem högra bilden ser vi årets speaker kandidat Åhlin.

Årets klart bästa muta kom från MaNo 4-9's lag, där de bjuder domarna på en komplett middag. Detta var något som domarna verkligen behövde, kanske inte vinet, men detta slank ner ändå genom de båda SPIFFarnas strupar. Observera att domarnas stolar utgörs av två deltagare från laget.

Jaha, här har vi svaret hur det skulle gå för domarna, här ser vi Dr Martin, som har klara problem med att artikulera, eller hur var det nu??

Speakern denna dag var kandidat Åhlin. Kandidat Åhiln försökte på alla sätt att få oss att förstå, att trots minusgrader så var det faktiskt sommar, "Sommartider hej, hej...". Ja det är sant sommartiden började dagen efter...

Finalen gick mellan MaNo4-9 och ett lag från C-linjen. Detta år vann C-linjen, för sammantaget 3:e gången. C-linjen (DVL) har tidigare vunnit 1987 och 1988.


Lars Hägglund, dvllhd@cs.umu.se
Uppdaterad den 25 Maj 1994 av Henrik Magnusson


Fler bilder!

Långt nere i skötets mörker letade vi med hacka och spade efter fler bilder att lägga ut på hemsidan. Detta letande gav med tiden resultat och följande tre bilder blev frukten av allt detta slit.


Detta skall föreställa en full Laser. Att han var full hoppas vi verkligen, han var nämligen en av 1994 års dommarduo och mutorna var - som så mycket annat - bättre förr.


Detta är Otymplige mannen anno 1994, Calle. På denna bild har han fått en varm jacka att gömma sig under, men morgonrocken kom nog fram igen efter han druckit upp sin punchchoklad.


Detta var en av de mer krävande OS-grenarna 1994, säckhäv. Ser trevligt ut, framförallt den goda - och garanterat kalla - ölen.

Senast ändrad av: Tommy, 16 Jul 2003.