Otympliga Spelen 1991


Det är inte alltid lika mycket snö som 1994, efter att ha letat i bildarkiven så har vi äntligen hittat bilder från OS 1991. Här kan vi klart se att det finns dåliga vintrar i slutet på Mars i Umeå oxå. :-). Datavetaren med säcken över huvud har helt klart missuppfattat första grenen.

Att jaga en F:are över en icke isbelagd å, är inte det lättaste även om F.aren faller, vilket även datavetaren ser ut att göra, frågan är vem som blev blötast. Ni som har något minne från OS-91 kan ju gärna meddela mig, då jag vid denna tiden inte visste mycket av vad som hände (jag var ju domare).

Efter att ha tagit sig över ån, är det dags för det obligatoriska "chokladbollsätande med tillhörande ölhävf".

Alla försökte ju få så mycket extra poäng som möjligt, jag har för mig att Speakern utlovade extra poäng till alla som simmande i det varma(?) och klara(??) och härliga(???) vattnet(?????).

Om man får tillräckligt många mutor, och därmed inte kan avgöra med som egentligen borde vunnit grenen, brukar det hända att domarna själva hamnar i vattnet. Ni kan dock se att deltagarna var gentlemen, då de inte slängde i den nyktra kvinnliga domaren. Att sedan domare Pontus tappade sina glasögon vid detta tillfälle brydde de sig däremot inte om :-(


Uppdaterad den 30 November 1994, Henrik Magnusson, nenne@ts.umu.se