Manualen Release Party

Manualen release party ägde rum Fredagen den 3 Februari 1995 på kårhuset Corona. Festen började klockan 17.30 så att 3-rätters middagen skulle kunna avnjutas i lugn och ro innan Corona startade för kvällen. Sittning avslutades strax innan klockan 21. Har jag för mig (se nedan).

Meny


Gravlax toast
Oxfile späckad med gorgonzola
Glass med varma hallon och likörgrädde


Till festen hade drygt 50 tappra själar kommit för att vara med om det historiska ögonblicket då manualen sjöngs in. Av en outgrundlig anledning så lyckades vi med konststycket att få nästan lika många herrar som damer. Detta måste varit den första Datavetarfesten som varit så bra fördelat.

Bland de tapra själar som var närvarande var Jens Wallström och Anders Wilhelm.


Erik Åhlin var självklart medverkande, även om han blev lite kinkig när han inte fick sitta brevid sin flickvän. Ok, nu var det inte därför han blev tärögd, utan enbart på grund av hur vackert det lät när damerna sjöng sin del av We are sailing.

En sådan inlevelse kan endast en sann Ume spexare ha. Senare under kvällven fick vi alla ta del av vad en delmängd av umespexarna kan göra.


Från Ume spexarna var Lena Ekenkrantz, Sam Granlund, Anders Wilhelm, Erik Åhlin och Anna Wiknertz närvarande.


Alla de närvarande kvinnorna hade givetvis ett förberett(?) gyckel. De underbara varelserna framförde den gamla fina visan Vi gillar killar. Kvinnorna kom från de flesta olika utbildningar, det fanns allt från MHS:are till Ekonomer. De senare uppskattade nog inte Kväde till lucian Benke lika mycket som alla vi andra. Trots att denna visa tillochmed är skriven av Ekonomer.


Nu börjar vi närma oss den tiden på kvällen då det börjar hända saker. Sittningens start hade varit ganska tam, detta fanns det en enkel anledning till. Vid 17.30 så brukar inte folk ha förfestat så där speciellt mycket. Nu började vinet gör verkan i både huvud, tunga och ben.

Manualen ville givetvis också märka kårhuset på något sätt. Det enklaste sättet var att ge bort en manualen, med samtliga närvarandes inskription, till kårhuschefen Anders Bergdahl. Denna
bok kommer senare att placeras i en ram på Corona. Manualens redaktör NeNNe (i overallen) tilldelar här boken till Kårhuschefen.

På bilden kan vi även i teknologmössa och smokin se hedersgästen Stefan Larsson, Tekniks Fysik, lyckligt ovetande om att han snart skulle få ta över huvudrollen.


Kårhuschefen ville ju inte vara sämre, utan kom strax tillbaka med ett vinglas fyllt med snaps (22 cl). Sittningsdeltagarna som vid detta tillfälle tyckte att det sjungits för lite på de sista minuterna stämde snabbt upp i Lambo. Och är man på en insjungning och sjäv håller i festen och någon sjunger Lambo, så måste man ju följa spelets regler.

Det är nu som festen tar en vädligt vändning, åtminstone för undertecknad.

Stefan Larsson, får nu snabbt ta över toastmasterskapet, vilket jag tidigare visste att han skulle klara av, då han är sångboksredaktör för Teknisk Fysiks sångbok Goetes sånger.


Vid slutet av kvällen hade alla andra blivit ganska suddiga, eller om det var mig det var fel på? Hur som helst kvällen var ju inte slut här, efter sittning så såg Pirayamedlemmarna sin chans att försöka få ner överliggaren NeNNe (dvs undertecknad). Detta genom att bjuda på öl så fort som undertecknad hade slut på öl. Jag kan dock avslöja att jag blev tvungen att köpa en egen öl en gång! Jag klarade mig även hela kvällen utan några olycker eller väldigt snabbt påkommen trötthet.


En helt okänd(?) person framförde en favorit i repris, nämligen "Gullefjun", och då menar jag inte sången.


Innan sittningen avslutade som sig bör med O Gamla Klang Och Jubeltid, höll hedersgästen som sig också bör sitt tacktal. Undertecknad vet ordgrant vad som sades, fast det kommer inte att återges här.


Alla vi som var där tog sedan en gruppbild för att föreviga tillfället. Till er som missade festen kan jag bara säga att ni missade en av de bästa festerna på mycket länge.Skapad av NeNNe den 17 Februari 1995.