ernst
PIRAYA PARTY PROVIDERS
Medlemmar
Artiklar och bilder
OS
Drinkrecept
Kalendarium
Gästbok

Datavetarnas öppna C-apsmästerskap 1993

En gång per år anordnar C-linjen i Umeå C-apsmästerskap. Dagen börjar någon gång efter lunch med själva tävlingen för att senare under kvällen fortsätta med en overallsfest. Antalet deltagare var detta år ca 25. Eventuellt kommer det nästa år (94) även att finnas en speciell klass för det kvinliga könet, om inte stödstrumporna protesterar. Antalet spelbanor kommer också att utökas för att klara det ökade trycket på anmälningar.

Nu har spelet kommit igång. Deltagarna är fortfarande lite spända och missar oroväckande ofta muggarna. Spelet sker parallellt på tre olika spelplaner.

Är det fest är det ingen som deppar. Här sitter de som åkte ut i gruppspelet. He he... ingen domare då kör vi lite hårdare.

Det var tre domare som dömde i mästerskapet, Martin, Per och Laser (ej på bild). Domarnas mål var att döma så rättvist som möjligt och följa reglerna strikt. Några av deltagarna försökte på sedvanligt sätt muta sig till poäng men det var tvärnit direkt, domarna i C-apsmästerskapet är nämnligen "de omutbara".

Spänningen och stämningen steg fort och snart var det dax för semifinaler.

Som klubbmästare får man både bete sig hur som helt och se ut hur som helst.
- Jag hör allt ni säger men säger inget själv, även om jag gärna vill!

I publiken satt de som inte gillade att dricka öl, och vem har sagt att det är helt fel med en flaska absolut blandad med apelsinjuice.

Finalen

I finalen blev det en rafflande kamp om den stora titeln som C-apsmästare. I början var allt ovisst, ingen av de tävlande vågade ta några enskilda initiativ. Efter 10 min gjorde dock Heffa ett ryck och drog ifrån de övriga med några poäng. Den ledningen höll han nästan hela matchen, alla trodde han skulle vinna, tills han gjorde bort sig totalt genom att två gånger i rad kasta i sitt eget glas. Efter matchen sade han att det måste ha berott på vätskebrist. Istället för deffilering blev det nu en hård kamp mot sin linjebroder Porrkungen. Det visade sig att för att vinna krävs det att man har ork distansen ut, och det hade Porris.

- Jeeeeeeehhhhhhhhhaaaaaaaaaaa!!! Jag är C-aps mästare.
Porrkungen blev årets vinnare av datavetarnas öppna C-apsmästerskap. Han tävlade för MaNo lärarna 4-9.

På bilden till vänster ser man hur hårt det var i finalen. Porris vann över Heffa med ett enda poäng. Båda två var dock nöjda med sina resultat. Det är inte varje dag det står två lärare överst på pallen.

Det ryktas om att C-arna ska ligga på höghöjdsläger i två veckor före mästerskapet 1994 för att sedan sopa banan med sina motståndare.Uppdaterad 22 februari av Stefan


Kontakta Piraya
Copyright © 1985-2019 Piraya. Alla rättigheter förbehålles.
Policy för personlig information


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!