Wok:a saker for dummies Jag är ordentligt Wok-okunnig, men den här varianten på att wok:a saker och få det riktigt gott tyckte jag om. Vitlöksgeggan är fånigt enkel och vansinnigt god att ha till! Detta räcker till 2-3 personer ~200g wokkött eller kyckling Sweet/Thai Chilli Sauce (köp en stor billig flaska, funkar utmärkt!) soja 1 påse frysta wokgrönsaker (500g) (jag föredrar finskurna) 1 liten burk (2dl) (lätt) Creme Fraiche 2 vitlöksklyftor salt grovmalen svartpeppar (jasmin)ris Sätt på riset, tänk på att det går mer ris än till "vanlig mat". Gör sedan vitlöksgeggan, den blir nämligen bättre om den får stå en liten stund. Pressa ner vitlöksklyftorna i creme fraichen och rör om. Strimla köttet. Stek i smör (köttet får finare färg då) i stekpanna eller wokpanna på ordentlig värme. Krydda med salt och svartpeppar. Smaka av och krydda tills köttet får lite stuns. Häll upp köttet i en ugnssäker form eller liknande och stek upp wokkgrönsakerna. Tänk på att det går väldigt fort när grönsakerna väl tinat. Rör ned det stekta köttet i stekpannan och smaka av med soja och chilli sauce efter behag. Servera med ris, soja, chilli sauce och vitlöksgegga. Ta flera små portioner så att du har chansen att hitta din egen favoritblandning :)