Ugnskyckling med vitlök och broccoli 4 portioner Källa: ICA 1 kg kycklingdelar, lår och ben, tinade 1 msk olja 1 tsk salt 1 krm peppar 1 vitlöksstånd (dvs. en hel vitlök) 500 g djupfrysta broccolibuketter 280 g pasta, t.ex. tagliatelle 2 dl lätt crème fraiche, gärna smaksatt med örter, max 15% Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingdelarna i en ugnssäker form. Pensla med olja och strö över salt och peppar. Skala och lägg på hela vitlöksklyftor. Ställ in kycklingen mitt i ugnen. Efter 10 minuter, lägg på broccolin. Efter ytterligare cirka 15 minuter är det klart. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs. att köttsaften är klar utan rosa inslag. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av och blanda med crème fraichen. Servera kyckling, vitlök, broccoli och pasta med bröd samt sallad.