Torksfilé med morötter och vitt vin Källa: http://susnet.se/recept/torskfile_moroetter_vin_recept.html 4 portioner 400 g torskfilé 4 stora morötter 1 röd lök margarin att steka i 1 tsk citronpeppar 2 tsk dragon 1 krm vitpeppar 1,5 dl vitt matlagningsvin 1,5 dl vatten 1-2 msk fisk- och vinfond 1 dl matlagningsgrädde (ev. 2 stjälkar selleri) 1 krm salt Tina torskfilén. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs morötter och rödlöken i margarin utan att de tar färg tills rödlöken mjuknat. Tillsätt citronpeppar, dragon, vitpeppar, (ev. selleri), vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö över salt och häll sedan över grönsakssåsen. Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225°C. Servera med kokt potatis, gärna pressad och kokt broccoli.