TOMAT- OCH SHERRYSTRÖMMING 4 portioner Källa: Tina lagar mat, http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6144&a=127375 12-15 st strömmingsflundror, ca 600 g 1,5 dl tomatpuré 2 msk socker 1 msk ättika (tolvprocentig) 1 dl avrunnen syltlök 0,5 dl sherry eller vatten 0,5 dl vatten 1 dl grovhackad persilja salt och peppar Till dekoration: 1 paket bacon Sätt ugnen på 180 grader. Salta och peppra strömmingen. Rulla strömmingarna med köttet inåt och lägg i en smörad ugnsfast form. Blanda tomatpurén med sockret, ättikan, syltlöken, sherryn, vattnet och persiljan. Salta och peppra. Häll blandningen över strömmingen och baka i ugnen i 20-30 minuter. Dekoration:Knaperstek bacon i microvågsugnen eller på spisen. Strö bacon över strömmingen före servering. Servera gärna potatismos med brynt smör och kapris till.