Thailändsk fiskgryta med kokos 4 port. Källa: Baksida av rödspättafiléförpackning 1/2 pkt rödspättafiléer, ca 500 g ca 1 tsk salt 1 pressad vitlöksklyfta 1/2 msk olja 1 burk kokosmjölk, 400 g 1-3 tsk färsk röd chili 1 tsk färsk riven ingefära 1 stor lime, skal och saft 100 g sockerärtor 2 morötter, ca 200 g 3 salladslökar 150 g rensade räkor Tina fisken enligt anvisningen på förpackningen. Dela eventuellt stora filéer, strö på salt och rulla ihop dem. Fräs vitlöken i olja i en vid kastrull. Tillsätt kokosmjölk, finhackad chili, ingefära, limeskal och limesaft. Låt koka ihop till hälften. Smaksätt eventuellt såsen med 1-2 tsk fisksås (Nam pla), minska i så fall på saltet. Skala och skär morötterna i stavar. Ansa och halvera sockerärtorna. Strimla salladslöken. Tillsätt filéer och morötter och låt sjuda ca 2 min. Lägg i sockerärtor och salladslök. Låt sjuda ytterligare några minuter tills filéerna är vita och ogenomskinliga. Strö över räkorna, som inte får koka utan bara bli varma. Servera med kokt jasminris.