Källa: Buffé 10/2004 För 4 personer 1 stor gul lök 1 msk olja 3-4 msk tandooripasta (burk) 1,5 dl ketchup 1-2 msk koncentrerad kycklingfond alt. 1 kycklingbuljongtärning 1,5 dl vatten (2dl om buljongtärning) 2 burkar bönor ā 400g, t.ex. borlotti, kidney beans, vita naturella eller kikärter. Om vita bönor med tomatsås, uteslut ketchupen. 2-3 msk finhackad persilja 500g falukorv Sätt på potatisen om sådan skall serveras till. Skala och grovhacka löken. Bryn den i en kastrull med oljan. Rör i tandooripastan och fräs med löken i ytterligare någon minut. Sänk värmen. Tillsätt ketchup, kycklingfond och vatten och låt småputtra i ett par minuter. Häll av och skölj bönorna väl i kallt vatten (bönor i tomatsås sköljes inte ;). Blanda bönorna och persiljan med såsen. Koka upp och varmhåll tills korven är stekt. Smaka av med salt och peppar. Skär falukorven i skivor, tärningar eller liknande. Stek i omgångar. Servera med kokt potatis eller pitabröd och gärna en fräsch grönsallad. Tips! Skär falukorvsskivorna i bitar och krydda med t.ex. spiskummin eller zathar.