Stek av högrev Källa: Konsum 4 personer 1kg högrev salt och peppar 1 krm timjan 50g bacon 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 250g skivade champinjoner 2msk smör 1msk tomatpuré 2,5dl köttbuljong (vatten och 1 buljongtärning funkar) 2,5dl rött matlagningsvin 1tsk dragon 1,5dl gräddfil 2msk mjöl Börja med att krydda köttet med salt, peppar och timjan. Tärna baconet samt hacka lök och vitlök fint. Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta. Ta upp steken när den fått fin färg. Lägg i baconet och löken, fräs tills det hela blivit brunt. Tillsätt tomatpurén och mjölet. Rör om och späd med vinet och buljongen. Smaka av och krydda på vid behov (det behövs oftast lite mer salt). Lägg tillbaka köttet och låt det hela steka i cirka 75 minuter. Kom ihåg att sätta på potatisen cirka en halvtimme innan steken är klar. Tillsätt champinjoner och dragon. Låt koka i ytterligare 5 minuter. Tag upp steken ur grytan, slå i gräddfilen och smaka av med salt. Servera med potatis och lite inlagd gurka samt en sallad.