POTATISSOPPA 4-6 personer Källa: Matglädje, Konsumreklam mars 2003 2 liter vatten 0,7 kg potatis 4 grönsaksbuljongtärningar 3 morötter 1 liten bit selleri 2 små eller 1 stor lök 1 stor purjolök 3/4 tsk mejram 3 vitlöksklyftor Salt & peppar 2 dl creme fraiche 3 skivor tärnat rågbröd Hackad persilja Lägg buljongtärningarna i vattnet och låt det koka upp. Skala och rensa grönsaker och potatis samt skär detta i tärningar. lägg det tillsammans med hackad persilja i buljongen. Koka i ca 15 minuter. Krydda. Rör samman creme fraiche, mejram och pressad vitlök. Rör ner detta i soppan. Se till att det hela blir varmt utan att det får koka. Stek brödtärningarna i lite smör så att de blir bruna och krispiga, de serveras i en skål vid sidan av soppan. Ett gott grovt bröd med en aning riven pepparrot på smakar utmärkt till denna soppa.