Paj med svamp och grillad paprika 8 portioner Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl 2 tsk bakpulver 1 krm salt 1,5 dl mjölk 0,5 dl flytande margarin (eller smält margarin/smör) Fyllning: 150 g svamp, t.ex. shiitake, portabella i bitar 1 msk oliv- eller rapsolja 1 burk (200 g) grillad, strimlad paprika 150 g babyspenat eller fryst bladspenat, tinad 3 ägg 2,5 dl mellan- eller standardmjölk 1-2 msk färsk timjan eller gräslök, hackad 3-5 krm salt 0,5 krm svartpeppar, grovmalen 3 dl lagrad ost, riven Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform (26-28 cm i diameter). Ställ formen i kylen ca 15 minuter eller hälften av tiden i frysen. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs svampen i oljan i en stekpanna i ett par minuter. Låt paprikan rinna av (spara marinaden till salladsdressing). Blanda ner paprika och spenat i pannan och fräs under omrörning ett par minuter. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda i örtkrydda, salt, peppar och ost. Häll blandningen i formen. Grädda i 200 grader på nedersta falsen tills äggsmeten stelnat, cirka 45 minuter. Servera pajen varm, ljummen eller kall. Kallskuret till fungerar utmärkt, man kan även blanda i skinka/kassler/kyckling i pajen om man vill.