1 kg kyckling i bitar, t ex kycklingklubbor 1 påbörjad burk medelstark salsa 1 dryg msk tomatpuré 1 liten tsk sambal olek 1 skvätt Thai Chilli Sauce 1 hackad lök salt svartpeppar paprikakrydda chilipeppar Kockens chiliblandning vatten smör Fräs kycklingen i lite smör med salt och kryddor tills den fått färg. Lägg över bitarna i en stekgryta tillsammans med övriga ingredienser. Späd med lite vatten. Låt puttra i 20-30 minuter, beroende på hur stora bitarna är. Smaka av. Servera med ris. Urvalet av ingredienser i detta recept berodde på vad vi hade hemma. Man kan nog med fördel ha i mer lök, en paprika och några färska tomater (eller hela på burk som man låter rinna av). Dragon kanske skulle funka, och vitlök om man tycker om det. Styrkan kan man variera med hjälp av salsasås, sambal olek och thai chilli. Saknar man något i receptet kan man ersätta det med något man har hemma.