Källa: Vår Bostad nr9, september 2005 4-5 portioner Kryddig kycklinggryta 1 gul lök 200g chorizo 450g kycklinglårfilé 2tsk chilipulver 2tsk mald spiskummin 1 burk hela tomater (400g) 2dl kycklingbuljong 1 röd paprika 1 burk vita bönor, gärna stora (400g) ev. matyoghurt tortiliachips (Coop Xtra:s är faktiskt riktigt goda) och/eller ris. Skiva löken. Skär chorizon i tärningar. Putsa kycklingköttet (dvs. ta bort senor och annat gojs) och skär den i mindre bitar. Fräs löken nästan mjuk i lite matfett i en gryta. Strö över kryddorna och fräs en skvätt under omrörning. Dela tomaterna och blanda ner dem, tomatspad och buljong i grytan. Kok upp. Lägg i korv och kyckling, rör om och sjud under lock i 15 minuter. Sätt på riset. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Blanda dem i grytan och sjud ytterligare 15-20 minuter. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner dem i grytan så att de blir varma mot slutet. Smaka av med salt, peppar och vad man nu tycker är kul. Servera med ris eller tortiliachips.