HÖGREV MED GRÖN SÅS 4 portioner Källa: Obs reklamtidning 1 kg benfri högrev vatten 1 1/2 tsk salt per liter vatten 1 lagerblad 8 vitpepparkorn 1 tsk rosmarin 1 morot 1 gul lök 4 kryddpepparkorn Sås: 10 ansjovisfiléer 2 msk kapris 1/2 dl ströbröd 1 knippa persilja 1 vitlöksklyfta 2 msk vitvinsvinäger 1 1/2 dl olivolja Servering: Morötter, potatis och purjolök Lägg köttet i kokande vatten så slipper du skumma. Mät först hur mycket vatten som går åt för att täcka köttet i grytan, och beräkna saltmängden. Tillsätt salt, övriga kryddor samt skalad morot och lök. Låt sjuda 1 1/2 timme under lock. Ta grytan från spisen, ös upp lite av köttbuljongen i en traktörpanna, lägg locket på köttgrytan igen och låt den vila ca 20 min. Ansa, skär och koka potatis, morötter och purju i buljongen. Koka potatisen ca 20 min, morötterna 10 - 15 min och purjon ca 5 min. Hacka och blanda alla ingredienser till såsen utom oljan i matberedare. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle och blanda till en tjock sås. Servera köttet skuret i skivor tillsammans med de kokta grönsakerna, lite varm buljong och den gröna såsen.