Gröngul korvsoppa, eller annat lämpligt namn 4 portioner (dvs. 2-3 personer) Källa: Nikke och Helena lagar middag. Ingredienser (på en höft, variera efter tycke och smak): 700g potatis (10-12 medelstora runda) 400g falukorv (en halv korvring) 2 gula lökar 1/2 medelstor purjolök (den gröna delen för extra grönhet :) 1l köttbuljong (1l vatten och två köttbuljongtärningar) 3 vitpepparkorn 7 svartpepparkorn salt smör Skala potatisen och skär den i bitar. Skala och hacka den gula löken, skär purjolöken i 3-4mm breda ringar. Skär korven i stänger. Smält lite smör i en stekgryta. Fräs potatis och lök några minuter, lägg sedan i korven och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärningar och kryddor. Låt koka upp och kontrollera sältan (potatisen drar åt sig en hel del). Låt koka 15-20 minuter så att potatisen är kokt. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.