Chiligryta 4 personer Källa: Maxiköket 500g strimlad lövbiff 1 msk kinesisk soja 1 tsk chilipulver 1 tsk sambal oelek 1 msk smör 1 skivad purjolök 1 strimlad röd paprika 3 dl vatten 1 msk koncentrerad kalvfond 1 dl grädde 1 dl chilisås av ketchuptyp 2 msk vetemjöl 1 tsk salt Tillbehör: kokt ris nachips, gräddfil och tacosås om man känner för det Tillagning: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda köttet med soja, chilipulver och sambal oelek. Stek det i en stekpanna i smör. När köttet nästan är klart, lägg i paprikan och purjolöken och stek tills köttet är klart. Tillsätt vatten, fond, grädde, chilisås och vetemjöl blandat med lite kallt vatten. Rör ned det i grytan och låt sjuda i 5 minuter (eller tills riset är klart). Smaka av med salt. Servera med tidigare nämnda tillbehör efter tyckte och smak.