Ingefärskakor med citron Först en lättgjord historia med ingefära och citron. Knapersega - kan man säga det - ska de här långa kakorna vara. Till ca 40 kakor: 20 hackade mandlar rivet skal av 1/2 citron 1 msk mald ingefära 3 1/2 dl vetemjöl knappt 1 tsk bakpulver 150 g smör eller margarin 1 1/2 dl socker 2 msk ljus sirap Finhacka mandeln (den kan uteslutas). Mät upp mjölet i en skål. Blanda ner citronskal, bakpulver, ingefära och den hackade mandeln. Rör smör eller margarin poröst med socker och sirap i en bunke. Tillsätt hälften av mjölblandningen, och sedan resten. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till smala rullar som läggs två och två på plåtar klädda med bakplåtspapper (eller direkt på plåtar). Platta ut rullarna med handen till flata längder. Räffla sedan också tätt med en vanlig gaffel. Grädda mitt i ugnen i 200 graders ugnsvärme i 10-12 minuter. Låt längderna svalna lite men inte kallna helt. Skär dem lite på snedden i rätt långa bitar.