Citronkräm 3 st ägg 1 stcitron(er) 0,5 dl vetemjöl 2 dl socker Deg 2,5 dl vetemjöl 0,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 150 g smör Garnering efter smak florsocker Tillagning: 1. Gör gärna den spröda degen i en matberedare. Mät upp 2.5 dl vetemjöl, 0.5 dl strösocker tillsammans med 1 tsk vaniljsocker i apparatens skål. Lägg i smöret i klickar och arbeta snabbt ihop till en deg. 2. Platta med mjölade fingrar ut den i en fyrkantig form (gärna med löstagbar botten) ca 20x25 cm stor. Grädda mitt i ugnen i 200° ugnsvärme i ca 15 minuter. 3. Vispa under tiden ägg och strösocker rejält pösigt. Tillsätt 0.5 dl vetemjöl, rivet skal av citronen samt saften . Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 8-10 minuter eller tills den precis har stannat. 4. Pudra rätt mycket florsocker över den nygräddade varma kakan och låt den sedan kallna helt. Lyft upp kakan ur sin form och skär den i 4x4 cm stora rutor.