Den här tar några timmar att göra. Botten: 2.5 dl mandel 5 äggvitor 3.5 dl florsocker Skålla, skala, torka och mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandel och florsocker. Bred ut smeten jämnt över ett helt smort bakpapper. Grädda i 150° ca 20 minuter till fin färg. Lossa och skär i ca 3 lika delar. Låt svalna plant. Fyllning: 0.75 dl socker 0.75 dl vatten 3 äggulor 200 g mjukt smör Koka socker och vatten till simmig lag. Vispa äggulorna i en skål och häll ner lagen i tunn stråle under vispning. Låt svalna. Klicka i smöret lite i taget under kraftig omrörning. Nougat: 1 dl socker 1 dl mandel Hacka mandeln (utan att skålla). Häll socker i gjutjärnspanna och smält försiktigt. Tillsätt mandel och häll upp på smort plåt. Låt svalna. Krossa ganska fint i mortel. Blanda nougaten med smökrämen. Lägg ihop bottanrna med kräm mellan. Bred kräm på sidorna och ovanpå. Garnering: Flagad mandel runt kanten.