Den 13:juli 2001 fick jag 3 vackra ungar

Jag och mina bebisar

Här är dom mellan 4 och 7 timmar gamla.


Elsas ungar

1:an föddes kl. 6.30 (precis då Matte masade sej ur sängen! Han är längst till vänster på bilden och vägde 100 gram. Nog är han väl lik mej? Han är störst i gänget och heter Bamse.

2:an föddes 2 timmar senare (jag hade det lite jobbigt under tiden). Hon vägde bara 86 gram och ska heta Iris. Hon är längst till höger på bilden och sin far upp i da'n.

3:an föddes kl. 10.05 och hade fötts tidigare om inte Matte klantat sej. Han vägde 96 gram och har så stort huvud att jag var tvungen skrika, när jag krystade fram honom. Det är Mattes favorit, han ser ut som en Russian Blue. Han heter Boris.

Nu ska ni få höra vad Matte gjorde. Hon hade anlitat en erfaren kattmorska, eftersom det var första gången både för henne och mej. Ändå trasslade dom till det för mej. När jag hade fött fram Iris utan problem, brydde jag mej inte om att tvätta ren mej själv. Jag visste ju att 3:an var på väg. Dom där människkorna trodde att jag var helt utmattad. Dessutom tyckte dom att jag förlorat lite för mycket blod.

Matte ringde Södra Djursjukhuset och dom tyckte jag skulle komma in. Så Matte tog lådan med mej och 2 ungar i, lastade in den i baksätet på bilen och satte kattmorskan som vakt. Det är klart jag smet. Jag satte mej på hatthyllan och höll utkik. Tänkte just föda 3:an där, när vi var framme vid sjukhuset. Vi fick genast komma in på undersökningsrummet, där den snälle veterinären kollade mej och tyckte allt var normalt. Han tyckte att människorna var fjompiga förstås. Så han föreslog röntgen, för att lugna dom. Det var bara att knipa ihop. Han talade om att det bara var en unge till och tyckte vi skulle åka hem igen.

Vi var hemma på mindre än 10 minuter och jag hann inte hoppa i lådan utan födde 3:an på parketten. Matte ojade sej förstås och torkade ungen ren, då jag hade fullt sjå att göra mej själv presentabel. Efter det hoppade jag i lådan och tvättade ren den sista ordentligt. Där är jag fortfarande idag, 8 dagar senare. Har knappt haft tid att äta och absolut inte haft tid att gå ut. Matte servar mej med godsaker i lådan.


Bamse 6 timmar gammal. Iris och Boris 4 timmar resp. 2,5 timme gamla.


Ungarna växer så det knakar. Undra på det, dom hänger vid varsin spene nästan jämt. Vid 3 veckors ålder har dom börjat busa lite med varandra, dom kan nästan gå på vingliga ben och dom har små tänder .

Här är Bamses barnsliga sida, Iris intelligenta sida och Boris bästa sida. Där kan man se hur dom växer.

Några bilder av en stolt Mamma!


Det här är vår pappa, åtminstone Iris.

Vitkrage Matte säger att Vitkrage har haft en tass med i spelet också, eftersom hon såg vad han gjorde.


Du är besökare nr 820 hos mina ungar sedan 010721.

Tillbaks till min sida