English


Tiramisu

Ingredienser

    Receptet är lagom till en form på ca 18 x 20 cm och räcker till 6-8 personer

  • 12 savoiardibiskvier
    eller passande antal efter formens storlek

  • 1,5 dl riktigt starkt kallt kaffe (helst Lavazza)
  • 2 äggulor
  • 2/3 dl strösocker
  • 2msk likör, helst Amaretto,
    eller Marsalavin
    eller rivet skal av 1 citron + 1 apelsin

  • 250 g Mascarpone
  • 2 äggvitor
  • 2 msk kakao

Vispa äggulor och socker pösigt.
Rör ner Mascarpone och likör.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner dom.
Doppa biskvierna i kaffet, bara halva kakorna så att ovansidan är torr.
Täck botten av formen med biskvier och lägg på hälften av Mascarponesmeten.
Sikta över kakao.

Lägg på nästa lager av kaffedoppade biskvier, sedan resten av Mascarponesmeten.
Låt stå några timmar i kylskåp, helst över natten.
Sikta över kakao före serveringen.

Buon appetito!

Tiramisu (försvenskad)

Ingredienser

    Receptet är lagom till en form på ca 18 x 20 cm och räcker till 6-8 personer

  • 12 savoiardibiskvier
    eller passande antal efter formens storlek
  • (I värsta fall kan man ta sockerkaka skuren i stavar istället)

  • 1,5 dl riktigt starkt kallt kaffe (helst Lavazza)
  • 2 äggulor
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g Kesella Gourmet
  • 2 msk likör, helst Amaretto,
    eller Marsalavin
    eller rivet skal av 1 citron + 1 apelsin

  • 2 äggvitor
  • 2 msk kakao

Vispa äggulor och socker pösigt.
Vispa grädden hårt.
Blanda ihop äggsmeten med grädden och kesellan.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner dom.
Doppa biskvierna i kaffet, bara halva kakorna så att ovansidan är torr.
När botten är täckt, lägg på hälften av ägg- och gräddsmeten.
Sikta över kakao.
Lägg på nästa lager av kaffedoppade biskvier, sedan resten av ägg- och gräddsmeten.
Låt stå några timmar i kylskåp, helst över natten.
Sikta över kakao före serveringen.

Buon appetito!