Windows

Ordbehandling.

Allmänt

Ordbehandling är ett väldigt vitt begrepp, det kan innefatta allt ifrån en enkel textredigerare till avancerade WYSIWYG-program (WYSIWYG står för What You See Is What You Get och med det menas då att en utskrift kommer att se ut som på skärmen) med en uppsjö av funktioner. Till PC-datorer finns det ett flertal olika men endast två kommer att nämnas här. Dels Write, som är en väldigt enkel ordbehandlare, bara snäppet över en ren textredigerare, dels MS-Word, som representerar den andra änden på skalan med väldigt många funktioner.

Write

Write är som sagt en enkel ordbehandlare som följer med Windows 3.x och bara har de mest grundläggade funktionerna. Den klarar dock av att lägga in bilder i texten, men då endast av ett speciellt format. Fördelen med Write är att den är enkel att använda och även snabb, vilket gör den idealisk för att skriva små texter som man senare kan ladda in i ett mer avancerat program och där jobba vidare med dem.

MS-Word

Detta är en mycket avancerad ordbehandlare med WYSIWYG. Den kan nästan allt,man kan t.ex. lätt lägga in bilder från ett flertal olika program. Den version som tas upp här är då 6.0, och denna kan då som sagt väldigt mycket. Till dess nackdelar kan sägas att den nästan är lite för avancerad, vilket gör att nybörjaren kan behöva en viss tillvänjningstid.

Författat av Roger Abrahamsson

Bakåt , Framåt , Upp, Huvudsida
Denna sida ändrades sist av handbok den 27/05 1996 11:24:55.
Last modified Monday, 27-May-1996 11:24:55 CEST