Windows

Modem

Modemet är det som gör det möjligt för en dator att "tala" över en analog ledning så som vårt telefon system. För att man skall kunna använda sitt modem behöver man viss programvara. Modem komminukation kan gå till på två huvudsakliga sätt. Först kan man utnyttja den kommunikatiopn man får rakt av, eller så kan man använda den för att få sin maskin att ingå i ett nätvärk. Dessa två varianter kräver lite olika saker av din programvara. Först har vi det enkla fallet.

Terminalprogrammet

Med hjälp av ett terminal program kan man logga in på en annan maskin till sin hjälp har man ett så kallat terminalprogram detta program gör i sin enklaste form bara att skicka vidare det du skriver till modemet och visar det som modemet skriver på din skärm. De flesta terminalprogram gör även en översättning av olika tecken mellan maskiner.

Till PC maskiner finns det en hel del olika terminalprogram, bland de vanligare är: telix, terminate, och Terminalen (Windows). För att logga in till universitetet så ringer man upp Umdacs modem pool, denna har telefon nummer 770015, 167400, 167410. Det första numret har 28800 modem, och det andra två 14400. Det är ganska ofta upptaget så du kan få försöka ett tag.

Inloggningen via ett terminal program går ungefär till så här:

Du är nu inloggad på en Unix maskin.

Författat av Anders Arnholm

Bakåt , Framåt , Upp, Huvudsida
Denna sida ändrades sist av handbok den 31/05 1996 16:29:07.
Last modified [an error occurred while processing this directive]