Inloggning via modem

Det är möjligt att använda modem för att koppla upp sig mot institutionens datorer. Umdac tillhandahåller en modempool med ett antal modem som alla som har konto vid Umeå universitet kan använda.

På följande telefonnummer sitter det modem och väntar på att bli uppringda av arbetssugna studenter:

När du vill koppla upp dig mot institutionen skall du ringa något av ovanstående telefonnummer. Titta i instruktionsmanualen för ditt modem om hur du gör med ditt modem.

När modemet har kopplat upp sig mot ett av Umdacs modem, skall du få upp en prompt i ett fönster. Där skall du fylla i ditt användarnamn och lösenord. Exempel (det du skall fylla i är skrivet med fet stil, "<RETURN>" betyder att du skall trycka på retur-tangenten på tangentbordet):

Lägg märke till att hela din adress måste fyllas i som ditt användarnamn vid "Username:"-prompten.

Om du har fyllt i rätt uppgifter ovan kommer nu en annan prompt fram. Vid den skall du skriva namnet på den dator vid institutionen som du vill koppla upp dig mot. Förslagsvis är datorn med namnet "peppar" ett bra val:

Nu kommer den vanliga login-prompten upp. Se avsnittet om hur man loggar in på ett Unixsystem.

Författat av Gunnar Strand

Bakåt , Framåt , Upp, Huvudsida
Denna sida ändrades sist av handbok den 27/05 1996 20:00:58.
Last modified Tuesday, 14-May-1996 20:33:14 CEST